Samtalsterapi

Samtalsterapi

Det finns många olika orsaker till att börja gå i egen terapi. Det kan vara något så vackert som en önskan till mer självkännedom kopplad med en önskan om ökad självkänsla alltså helt enkelt en vilja och ett behov att växa som person.

Det kan även vara något smärtsamt som leder till önskan att finna en professionell samtalspartner, så som en förlust av någon som stått nära eller inre konflikter som skapar ångest.

En annan vanlig orsak är att man sprungit så fort genom livet att man tillslut blivit utmattad och behöver hjälp att bearbeta upplevelser och reaktioner samt se över sin ambitionsnivå.

Samtals terapi och kliniskhypnos.

Det finns många olika terapeutiska metoder, jag använder mig av ett psykodynamisk synsätt och kognitiva strategier.

Många av mina klienter vill även öppna inre dörrar med hjälp av kliniskhypnos för att på så sätt kunna nå djupare än orden, få ett samspel mellan det verbala och det ickeverbala.

Ofta inleds en klinisk hypnos övning med en guidad avslappning, där efter finns en visualiserings del. En bild säger ofta mer än tusen ord och dessa inre bilder kan ge oss större förståelse för vad som pågår bakom kulisserna i vår inre värld och hur det påverkar vårt dagliga liv.

Kanske kan jag vara den samtalspartner som du letar efter, för att vi skall få veta detta är mitt förslag att vi bokar in ett första samtal.

Det är viktigt att det finns en positiv personkemi för att det skall kännas bra att öppna upp och berätta om känslor och tankar som man kanske aldrig har talat om med någon tidigare, under samtalets gång kan du känna in om jag kan vara den samtalspartnern som du letar efter. Samtidigt kan jag få veta mer om dig och ditt önskan om förändring så att jag kan bedöma om jag kan hjälpa dig nå dina mål.

Lilli Sjölund

Jag arbetar med samtalsterapi och har som specialitet klinisk hypnos. När jag ser tillbaka till år 1990 kan jag se hur mitt intresse för kropp och själ har givit mig en törst efter kunskap som gjort att jag läst utbildning efter utbildning.

För att få förståelse om kroppen läste jag 80 poäng medicin via Karolinska sjukhuset, en treårig akupunkturutbildning och en ettårig utbildning i olika kroppsterapier. Dessutom har jag gått en treårig utbildning för att bli instruktör i medicinsk Qi Gong, denna startade med en månads intensivträning i Kina.

För att få kunskap om psyket läste jag en steg 1 utbildning i psykoterapi samt en utbildning i klinisk hypnos.

Min kombination av utbildningar är unik och ger mig både ett brett och djupt perspektiv på den terapeutiska processen och många redskap att guida till personlig utveckling. Jag har en lång erfarenhet av att leda mångåriga terapeutiska processer under och genom olika utvecklings faser.

Jag hoppas jag får glädjen att möta dig och guida dig att nå dina personliga mål.